Tullivirkailijoiden karmiva löytö – keksipaketeissa satoja lintuhämähäkkejä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Filippiiniläiset tullivirkailijat ovat törmänneet työssään hämähäkkikammoisten painajaiseen. Puolasta peräisin oleva lähetys oli täynnä eläviä lintuhämähäkkejä.

Lahjapapereilla päällystettyjen laatikoiden piti sisältää keksejä ja kaurahiutaleita. Sen sijaan niiden sisältä paljastui yhteensä 757 hämähäkkiä. Viranomaiset pidättivät myöhemmin lähetystä noutamaan saapuneen filippiiniläismiehen.

Pienet hämähäkit oli Associated Press -uutistoimiston mukaan piilotettu pieniin muovipulloihin, joiden korkkeihin oli tehty ilmareikiä. Isommat lintuhämähäkit oli säilötty läpinäkyviin muovisiin astioihin.

Filippiinien laki kieltää eksoottisten hämähäkkien hallussapidon, keräilyn ja kauppaamisen ilman asianmukaisia lupia. Viranomaiset arvioivat takavarikoidun lähetyksen 31,000 filippiinien peson, eli noin 5,285 euron arvoiseksi.