Legendaarinen Sorbus palaa Alkon valikoimiin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pihlajanmarjaviini Sorbus on ollut monille suomalaisille miltei legendaarisen alkoholijuoman maineessa. Monille Sorbuksen katoaminen Alkon hyllyltä vuonna 2010 tulikin järkytyksenä.

Nyt Sorbuksen ystäville on kuitenkin tiedossa ilouutisia. Juomavalmistaja Altia Group tuo Sorbuksen suuren kysynnän vuoksi takaisin Alkon hyllyille. Uudistettua juomaa myydään kausituotteena 13. toukokuuta – 17. elokuuta välisenä aikana.

Juoman paluu saattaa tosin jakaa sorbuspuristien mielipiteitä. Iltalehden mukaan Sorbus tuodaan nyt myyntiin uudessa pullossa, 6,5 -prosenttisena hiilihapollisena cocktailina.

Alkuperäistä Sorbusta valmistettiin jo vuodesta 1935 lähtien. Melko edullisen hintansa ansiosta Sorbuksella oli vuosikymmenien varrella maine niin vähävaraisten, opiskelijoiden, alakulttuurien edustajien kuin alkoholistienkin suosimana juomana. Sen valmistaminen lopetettiin vuonna 2010 vähentyneeseen myyntiin vedoten.