Litteä Maanpiiri -yhteisön hanke: ”Matka maailman reunalle”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Litteä Maanpiiri on yhteisö, joka tarjoaa vaihtoehtoista mielikuvaa universumista. Heidän mukaansa Maa on litteä ja liikkumaton levy, jota ympäröi jäinen valli. Nyt aatteen kannattajat ovat jälleen kerran aloittaneet uuden hankkeen teoriansa todistaakseen.

Nyt osa Litteän Maanpiirin kannattajista haluaa todistaa maalevyn olemassa olon. Pannukakun muotoiseen Maahan uskovat eivät ole vielä julkaisseet todisteita litteästä asuinpaikastamme. Joukko erikoisen teorian kannattajia on päättänyt matkustaa maailman reunalle risteilyaluksella.

Flat Earth International Conferce -tapahtumassa julistetaan, että yhteisö järjestää ensi vuonna mahtipontisen risteilyn maailman laidalle. Muut ihmiset ovat toivoneet, että matkasta tehtäisiin realityohjelma. Risteilyn tarkoituksena on murskata satojen vuosien ajan kerätty todistusaineisto, historia, loogisuuden ja jopa planeetan pyöreää muotoa tukevan tutkimusdata ja tieteellinen perusta pönkittääkseen Litteän Maanpiirin kannattajien uskomuksia.

Risteily suuntautuu maailman reunalle, eli Etelämantereelle. Teorian mukaan paksu jääseinä toimii maailman merien laitoina, jotka estävät veden valumista levyltä pois.



Litteän Maanpiirin kannattajat ovat aiemmin yrittäneet todistaa teoriaansa kotikutoisilla raketeilla ja keränneet jopa rahaa omien satelliittien lähettämiseksi taivaalle. Heidän teoriastaan ei ole vielä olemassa vankkaa näyttöä.

Litteän Maanpiirin kannattajat arvostelevat tiedemiesten, instanssien ja valtioiden valehtelevan ihmiskunnalle Maan muodosta. Heidän mukaansa väitetty maapallon muoto on pelkkä salaliitto, ja kaikki planeetan pyöreyttä tukeva aineisto on tekaistua.