Taapero kopeloi isän iPadia – lukitsi laitteen 25 miljoonaksi minuutiksi

Digi · Tim Isokivi

Toimittajana työskentelevä isä on saanut oppia kantapään kautta, miksi älylaitteiden ei kannata antaa päätyä jälkikasvun käsiin. Hänen iPadinsa lukkiutui vuosikymmenten ajaksi.

Evan Osnos jakoi. Twitterissä kuvan tablettikoneensa ruudusta. Ruudulla näkyvän tekstin mukaan laite on lukittu yli 25 miljoonan minuutin, eli noin 47 vuoden ajaksi. Syypäänä oli hänen laitteen avaamista yrittänyt kolmivuotias lapsensa.

Applen laitteissa on toiminto, joka estää sen käytön tietyksi ajaksi mikäli pääsykoodi syötetään väärin liian monta kertaa. Lukituksen kesto lisääntyy aina kun pääsykoodia yritetään syöttää uudelleen.

Ainoa keino käyttää laitetta uudelleen on yhdistää se tietokoneeseen iTunesin kautta ja pakottaa laitteen uudelleenkäynnistys. Laitteen sisältämät tiedot tosin katoavat, mikäli niitä ei ole varmuuskopioitu.