Uniklinikan professori: ”Näin teet aamuheräämisestä helpompaa!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vain aniharva ihminen herää luonnollisesti aamulla ilman herätyskelloa ennen kukonlaulua. Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että henkilöllä on säännöllinen rytmi, jossa hän menee nukkumaan varhain illalla terveellisten elämäntapojen täyttämänä päivänä.

Stanford Centre for Sleep Sciences and Medicine -klinikan psykiatrian professori Rafael Pelayo kertoo, että yksi asia auttaa aamuheräämiseen. Se on jokin syy, minkä takia nousee sängystä ylös. Kyse ei ole vessahädästä tai töihin menemisestä. Kyse on jostain erityisesti nautintoa tuottavasta toimesta.

Pelayo sanoo, että positiivinen syy auttaa saavuttamaan iloisemman mielen ja siten heräämisestä sekä sängystä ylös nousemista tulee helpompaa. Mikäli mieli on negatiivisuuden täyttämä, on herääminen varmasti vaikeampaa. Kun aamulla on heti innoissaan jostain kivasta asiasta, käynnistyy päivä paremmin ja vauhdikkaammin, Popsugar ynnää.