Star Wars -elokuvat tauolle – fanien pelätään kyllästyvän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disney ja Lucasfilm julkaisivat taannoin tulevan Star Wars: The Rise of Skywalker -elokuvan ensimmäisen trailerin. Se tulee olemaan viimeinen Star Wars -elokuva vähään aikaan.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger paljasti Bloomberg-lehdelle yhtiön pitävän taukoa Star Wars -elokuvista J.J. Abrasin ohjaaman Episodi 9:n jälkeen. Taustalla on erityisesti viime vuonna ilmestyneen Solo: A Star Wars Story -elokuvan heikko menestys ja oheistuotteiden vähentynyt myynti.

Jopa Luke Skywalkeria esittävä Mark Hamill kertoi pelkäävänsä fanien kyllästyvän Star Warsiin. Disneyn aluperäisessä suunnitelmassa oli julkaista vähintään yksi uusi Star Wars -elokuva vuodessa.

Star Warsin maailmaan sukelletaan jatkossa Disney+ -suoratoistopalvelun The Mandalorian -televisiosarjan muodossa. Myös Game of Thronesin luojien, David Benioffin ja D.B. Weissin uusi elokuvatrilogia on edelleen työn alla. Sen ilmestyminen valkokankaille saattaa kuitenkin kestää odotettua kauemmin.