Ihmisten ulosteet piinaavat San Franciscossa – kakkapartio perustettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime vuosina kohuttu muun muassa uima-altaaseen iskeneestä sarjakakkaajasta, mutta Yhdysvalloissa kaikki on perinteisesti suurempaa. Niin myös ihmisten ulosteista syntyvät ongelmat. San Franciscossa ollaan nyt huolestuttu ihmisjätösten nopeasta yleistymisestä kaupungin kaduilla.

Kaupungin alueella tehtiin vuonna 2011 yhteensä 5.000 havaintoa ihmisten ulosteista kaduilla, mutta viime vuonna tapauksia kirjattiin jo peräti 28.000. Nyt ongelman ratkaisemiseksi San Francisco on perustanut erityisen kakkapartion, jonka tehtävä on havaita ja poistaa ihmisten ulosteita kaduilta.

Ulosteongelman vakavuuden paljasti Open the Books -järjestö, joka tutki kaupungin julkaisemia tilastoja, Business Insider uutisoi. Ulosteongelman uskotaan johtuvan kaupungin nopeasti kasvaneesta kodittomien määrästä. Joku voisi kertoa yhdysvaltalaisille päättäjille, että julkiset wc-tilat voivat ratkaista ongelman.