180 000 mehiläistä selvisi hengissä Notre Damen tuhosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pariisissa äskettäin pahasti tuhoutunut Notre Damen katedraali tullaan tällä tietoa korjaamaan, mutta vahingot olivat monin tavoin korvaamattomat. Nyt asiantuntijat ovat kuitenkin todenneet, että katedraalin katolla asuvat 180.000 mehiläistä on selvinnyt kuin ihmeen kaupalla hengissä.

Mehiläistenhoitaja Nicolas Geant kertoi uutistoimisto AP:lle nähneensä satelliittikuvista, että katedraalin katolla oleva mehiläispesät ovat säilyneet kuvien perusteella ehjänä. Geant oletti aiemmin, että mehiläispesät olisivat palaneet suurpalossa.

Notre Damen tiedottaja Andre Finot vahvisti, että pesien ympärillä lensi mehiläisiä palon jälkeen, joten niiden uskotaan selvinneen hengissä. Mehiläispesät rakennettiin Notre Damen katolle vuonna 2013 osana pyrkimyksiä elvyttää alueen mehiläiskantoja. Mehiläispesät eivät sijainneet katedraalin korkeimmalla katolla, joka tuhoutui palossa kokonaisuudessaan.