Asiantuntija: Pussailu on tärkeää parisuhteessa

Lifestyle Terveys · Meri Pulkkinen

Jokainen ihminen kaipaa elämäänsä läheisyyttä, eikä esimerkiksi fyysisen kosketuksen tärkeyttä ihmisen hyvinvoinnille voi väheksyä. Nyt mielenkiintoinen video on summannut aihetta muistuttamalla, miksi esimerkiksi pussailu on erittäin tärkeää.

The School of Lifen videolla kerrotaan muun muassa, kuinka parisuhteessa läheisyys ja pussailu on erittäin tärkeää. Pitkässäkin ja vakaassa suhteessa voi käydä niin, että pussailun vähentyessä suhteen arkistuessa toinen luulee, ettei kumppani enää välitäkään niin paljon kuin ennen.

Tämä johtaa kylmään käyttäytymiseen, joka taas saa ajan myötä toisenkin käyttäytymään kylmästi. Pahimmillaan pussailemisen vähentyminen voi siis johtaa eroon, vaikka suhteessa muut asiat olisivatkin hyvin.