Suomen keppihevostytöt otsikoissa Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keppihevoset yhdistetään edelleen lähinnä pikkutyttöjen kotileikkeihin. Todellisuudessa lajista on kuitenkin kasvanut muutamassa vuodessa suosittu harrastus, jossa myös kilpaillaan. Lisäksi Suomen ratsastajainliitolla on nykyisin jopa oma 20 pystyesteen keppihevosratansa.

Nyt suomalaisten erikoinen laji on ylittänyt näyttävästi uutiskynnyksen maailmalla, kun toimittaja Ellen Barry ja kuvaaja Dmitry Kostyukov kävivät tutustumassa lajiin. Laatulehti The New York Timesin artikkelin mukaan laji pidettiin pitkään vain pienen piirin tietona, kunnes se alkoi lopulta levitä nopeasti erityisesti nuorten tyttöjen keskuudessa.

Artikkelissa kerrotaan miten kepparitytöt kuuntelevat eläinlääkäreiden neuvoja keppihevosten rokotuksista, sukupuista ja tempperamenteista. Luonnollisesti olennainen osa lajin harrastamista ovat myös keppihevosten harjoittaminen ja ruokavaliot.