Iron Maiden -tähti Bruce Dickinson Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuista suosiota nauttivan Iron Maiden -yhtyeen keulahahmo, yrittäjä Bruce Dickinson, tullaan nimittämään Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi filosofiseen tiedekuntaan. Vihkiminen suoritetaan yliopiston mukaan 23. – 25. toukokuuta, mutta tämän hetken tietojen mukaan Dickinson ei ole paikalla.

Suomessakin useita kertoja sekä rocktähtenä että puhujana vieraillut Bruce Dickinson on menestyksekkään rocktähden uransa lisäksi myös kirjailija ja monipuolinen yrittäjä sekä Boeing 747 -kelpuutuksen saanut lentokapteeeni, joka on lentänyt itse yhtyeensä lentokonetta maailmankiertueilla.

Vuonna 2014 Dickinson vieraili Tampereella ICE Live Business Forumin keynote-puhujana. Yritysjohtajien seminaarissa hän painotti asiakkaiden ja tunnesiteiden merkitystä liiketoiminnassa. Hän totesi fanien eroavat asiakkaista siksi, että vain asiakkailla on valinnanvapaus.

– Kaikkien mielestä asiakkaat ovat hyvä asia, ja sitä he ovatkin kävellessään sisään ovesta. Mutta kyse on bisneksestä. Oli kyse mistä tahansa palvelusta, on tärkeää yrittää tehdä heistä faneja. Jos he eivät ole faneja, he voivat koska tahansa kävellä ulos ovesta. Jos heistä tulee toisen firman tuotteiden faneja, heitä on vaikea enää voittaa takaisin, Bruce Dickinson kiteytti.

Dickinson painotti brändin luomisen merkitystä, kun siinä noudatetaan palvelemisen ja rehellisyyden periaatteita. Hänen mukaansa näin asiakkaat saadaan käännytettyä pitkällä tähtäimellä oman yrityksen ja sen palveluiden tai tuotteiden faneiksi.