McDonaldsin muovista pilliä myydään 1 200 eurolla: ”Paperinen pilaa pirtelön”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet kansainväliset kahvila- ja ravintolaketjut ovat jo luopuneet tai ilmoittaneet luopuvansa esimerkiksi muovista valmistetuista pilleistä vähentääkseen muovijätettä. Päätöksiä on tehty jo ennen kuin varmuudella toimivia ratkaisuja on kehitetty tilalle. Eräs luopujista on McDonalds.

Nyt verkossa myydään – kieli poskessa tai ei – McDonaldsin muovipillejä hurjaan hintaan. Maailman suurimpiin kauppasivustoihin lukeutuvassa eBayssä on nimittäin myynnissä Mäkkärin aikaisempia muovisia pillejä hintaan 1.200 euroa kappale. Perusteena on, että paperista tehdyt pillit ehtivät mennä pirtelöä syödessä huonoiksi pilaten muuten nautinnollisen kokemuksen.

Pillin kuntoa kuvaillaan ilmoituksessa hyväksi ja pilliä huippuharvinaiseksi ja käyttämättömäksi. Myyntiä vauhdittamaan pillille on keksitty tarina, jossa ostaja voi 50 vuoden kuluttua esitellä pilliä lapsenlapsilleen ja kertoa miten McDonaldsista sai aikoinaan muovisia pillejä ennen kuin viherpiipertäjien sukupolvi nousi valtaan. Mäkkärin muovisten pillien palauttamiseksi on käynnissä adressi, jossa on jo 40.000 allekirjoitusta.