Tutkimus paljasti: Tämän vuoksi rakastat kahvia ja olutta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset rakastavat niin aamukahviaan kuin iltaoluttakin. Yhdysvaltalaisen yliopiston tuore tutkimus on nyt selvittänyt vähemmän yllättävät syyt sille, miksi näin monien tapauksessa on.

Chicagon Feinberg School of Medicinen tutkimuksessa perehdyttiin siihen, nauttivatko ihmiset kahvista ja humalaisten olueiden kaltaisista juomista niiden maun vuoksi. Tutkimuksessa yhteensä 336 000 ihmiseltä selvitettiin heidän juomis- ja syömistottumuksia.

Tutkijoille tuli selväksi, ettei maku vaikuttanut juurikaan siihen joivatko ihmiset mielummin makeita vai happamia juomia. Sen sijaan juomatapoihin vaikuttivat juomien vaikutukset. Monet kertoivat nauttivansa kahvista tai virvoitusjuomista niiden piristävän ja oluesta sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi.

Science Daily -sivuston mukaan tutkimustulos tuli tutkijoille jokseenkin yllätyksenä. Tutkimuksen tarkoituksena oli nimittäin selvittää, kuinka paljon geenit vaikuttivat siihen mistä juomista pidämme.