Tarjoilija löysi 424 000 dollarin shekin – palautti sen omistajalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhan sanonnan mukaan rehellisyys perii maan, mutta maailma on pullollaan ihmisiä, jotka ovat toimineet toisin. Löydetty omaisuus jää harmittavan usein löytäjän haltuun, mutta nyt Armando Markaj on osoittanut, että myös poikkeuksia löytyy. Tarjoilijana työskentelevä Markaj löysi ja palautti nimittäin 424.000 dollarin shekin.

Euroissa noin 380.000 arvoinen shekki löytyi lauantaina, kun Armando Markaj oli siivoamassa pöytää Patsyn ravintolassa New Yorkin Itä-Harlemissa. Shekki oli kirjekuoressa, jonka eläköitynyt sosiaalityöntekijä Karen Vinacour oli unohtanut ravintolaan. Raha oli peräisin hänen asuntonsa myynnistä.

Tarjoilija juoksi ulos, mutta asiakas oli jo kadonnut. Tämän jälkeen hän avasi kirjekuoren ja järkyttyi nähdessään mitä sen sisällä oli. Markaj kertoi löydöstään ravintoloitsijalle, jonka kanssa he soittivat New York Daily Newsiin, jotta saisivat apua jättimäisen shekin omistajan löytämisessä.

Lopulta shekin omistaja sai omaisuutensa takaisin keskiviikkoa oltuaan muutaman päivän erossa siitä. Hän ei ollut antanut tippiä tarjoilijalle ollessaan asiakkaana, ja shekin löydyttyä tarjoilija kieltäytyi ottamasta vastaan rahaa.