Motoristi kaahasi 60 km/h alueella 175 km/h – poliisi liikennekameroista: ”Motoristejakin jää kiinni”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on nykyisin käytössä suuri määrä automaattisia liikennekameroita, eli niin sanottuja peltipoliiseja. Niiden vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen voidaan olla montaa mieltä, mutta valtion rahastuskeinona peltipoliiseilla on merkittävä rooli.

Joissain maissa yhdessä yksikössä on kaksi kameraa, joista toinen kuvaa hurjastelijan takaa päin. Näin saadaan tallennettua myös esimerkiksi moottoripyörien rekisterikilvet. Suomessa kuva otetaan vain edestä käsin yhdellä kameralla, joten motoristien kiinni jääminen ei ole lainkaan varmaa.

Nyt poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein on julkaissut verkossa kuvan hurjastelevasta motoristista, joka kaasutteli 60 kilometrin rajoitusalueella rajua ylinopeutta. Kamera mittasi hänen nopeudekseen nimittäin hurjat 175 kilometriä tunnissa. Pasterstein kertoo, että myös motoristeja jää kiinni kuvien perusteella, vaikka kuvassa ei nähdäkään rekisterikilpeä.

– Rekisterikilpihän näissä kuvissa ei näy, mutta lähetämme kuvat paikallispoliisille tunnistusta varten. Ylinopeutta ajavia motoristeja jää näin kiinni liikenteessä, Dennis Pasterstein kommentoi.