Poliisi varoittaa: Valepoliisit iskivät vanhuksen verkkopankkiin Mikkelissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos muistuttaa ihmisiä, että viranomaiset eivät koskaan tiedustele pankkitileihin liittyviä tietoja, kuten verkkopankkitunnuksia puhelimitse. Vakuuttavan kuuloinen valepoliisi oli saanut vanhuksen verkkopankkitunnukset käyttöönsä Mikkelissä.

Mikkeliläinen iäkkäämpi nainen sai perjantai-iltana puhelun, jossa Mikkelin poliisiksi esittäytynyt mieshenkilö kertoi harhauttavan tarinan naisen tilille kohdistumassa olevasta väärinkäytöksestä. Puhelussa vakuutettiin, että poliisi tarvitsee naisen pankkitunnuksia. Nainen kertoi soittajalle nettipankin käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan tiedot.

Poliisiksi esittäytyneellä soittajalla ei ole mitään tekemistä Mikkelin poliisissa oikeasti työskentelevien henkilöiden kanssa. Onneksi useiden tuhansien eurojen tilisiirrot epäonnistuivat teknisistä syistä. Poliisi selvittää soittajan henkilöllisyyttä.

Poliisi muistuttaa jälleen, ettei poliisi virkatehtävän hoitamista varten koskaan soita ja kysy kansalaisten pankkitileihin liittyviä tietoja kuten tunnuslukuja, käyttäjätunnuksia tai muitakaan sellaisia tietoja, joilla suojataan kansalaisen pankkitiliä ulkopuolisilta.