Traktorit ruuhkauttivat kylänraitin Teuvalla: ”Kömärinki”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vielä 1990-luvulla niin suurten kaupunkien kuin pienten kylien keskustat valtasivat paitsi nuorisojoukot myös hieman vanhempien täysi-ikäisten ajoneuvoillaan muodostamat autojoukot. Eri puolilla Suomea tälle ilmiölle oli eri nimityksiä, ja Etelä-Pohjanmaalla se tunnettiin kömärinkinä.

Lauantaina Teuvalla muisteltiin menneitä ja järjestettiin tunnin kestänyt keväinen kömärinki. Mukaan tuli odottamattoman paljon ajoneuvoja, joiden joukossa aitoon 1990-luvun tyyliin runsaasti traktoreita. Liikennettä oli poikkeuksellisen paljon, ja muun muassa Teuvan kunta julkaisi tapahtumasta materiaalia verkossa.

– Pienen paikkakunnan iloja on ajella rinkiä edestakaasi ympäri keskustaa. Eka tälläinen tapahtuma oli viime syyskuussa ja silloin osallistuin autolla. Nyt olin pyörällä liikenteessä, H.M. Nisula kommentoi Twitterissä.

– Tämä juttu lähti siitä kun haluttiin herättää henkiin kylänraitti ja vanhat muistot. Mukana monen ikäistä porukkaa, myös paljon nuoria. Liikenne sujuu hyvin ajoneuvomäärästä huolimatta.