Koalat vaarassa kuolla sukupuuttoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian koalakanta on laskenut hälyttävän alhaisiin lukemiin. Pussieläinten on jo varoitettu olevan vaarassa kuolla kokonaan sukupuuttoon.

Australian Koala Foundation -järjestön mukaan luonnossa elää enää noin 80 000 koalaa. He ovatkin nimenneet lajin funktionaalisesti sukupuuttoon kuolleeksi. Termillä kuvaillaan lajia, jolla ei kannan putoamisen myötä ole enää vaikutuksia sen elinympäristöön.

Lisääntymiskykyisiä koaloita on jäljellä vähän, ja nekin ovat vaarassa kuolla tauteihin.Koalojen vähenemisestä syytetään esimerkiksi metsien hakkuuta ja ilmastonmuutoksen aiheuttamia helleaaltoja.

Vuosien 1890-1927 aikana jopa kahdeksan miljoonaa koalaa tapettiin niiden turkkien takia. Nykyään pussieläimiä elää luonnossa noin prosentti kyseisestä määrästä. Laji on luokiteltu vaarantuneeksi vuodesta 2012 saakka.