Dronen lennätyksestä sakot Helsingissä – poliisi: ”Toivomme ettei enempää…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä järjestetään tällä viikolla Euroopan neuvoston 70-vuotisjuhla, jonne saapuu yli ulkoministeriä. Arvovaltainen delegaatio on kiristänyt merkittävästi turvatoimia Helsingin seudulla ja johtanut esimerkiksi lentokieltoon Finlandia-talon ympäristössä.

Viime vuosina nopeasti yleistyneet radio-ohjattavat drone-lennokit ovat nykyisin melko yleinen ongelma, kun käyttäjät eivät tiedä missä ja miten niillä saa lentää. Nyt poliisi on ilmoittanut antaneensa ensimmäiset sakot.

Poliisin valvonta- ja hälytystoiminnan ja johtamisen asiantuntija ja ylikomisario Sami Hätönen kertoi asiasta Twitterissä.

– Poliisin lennonjohto muistuttaa Finlandia-talon ympärillä olevasta lentokieltoalueesta. Ensimmäiset sakot on jo kirjoitettu. Toivomme ettei enempää tarvitsisi antaa, Hätönen kertoi.