Unitohtori paljasti: ”Ihminen voi laihduttaa nukkumalla!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yhä useammin ihmisen terveysongelmiin löydetään syy peruasioista, joita ovat ravinto, liikunta ja lepo. Kun ihminen omaksuu terveelliset elintavat, voi hän elää paremmin ja pidempään. Yksinkertaista.

Teksasin lääketieteellisessä yliopistossa avustavana unilääketieteen professorina työskentelevä Rizwana Sultana tietää, että ihminen voi saavuttaa ihannepainonsa ja terveen kehon nukkumalla riittävästi. Uni vaikuttaa kehon hormonitasapainoon. Riittävän suuri määrä yöunta pitää nälän loitolla ja estää turhilta mieliteoilta, Popsugar raportoi.

Lisäksi ihminen jaksaa harrastaa enemmän liikuntaa levänneenä. Unta on aina pidetty tärkeänä kasvuiässä oleville lapsille heidän aivotoimintansa kehittymisen kannalta. Sama jatkuu myös aikuisiälle, sillä ihminen tekee levänneenä parempia ratkaisuja ja päätöksiä elämässään.

Ihminen voi saavuttaa ihannepainonsa nukkumalla 7–9 tuntia vuorokaudessa. Järkevintä on nukkua yöllä, jolloin keho kommunikoi vuorokaudenaikojen kanssa myönteisesti tuottaen oikeanlaisia hormoneja. Nukkumisesta kannattaa tehdä rutiini.