Televisiokana hyllytti lastenohjelman – homohäät syynä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalais-amerikkalainen animaatiosarja Arttu nousi hiljattain otsikoihin hääteemaisen jakson vuoksi. Jaksossa päähenkilöiden opettaja, herra Ratburn astelee alttarille poikaystävänsä Patrickin kanssa.

Jo 22 tuotantokauden ajan jatkuneen Arttu-sarjan jakso keräsi kiitosta sosiaalisessa mediassa. Fiktiivisen rotan ja maasian avioliitto on kuitenkin herättänyt myös tuohtumusta Yhdysvaltojen Alabaman osavaltiossa.

Alabama Public Television -kanava on BBC:n mukaan kieltäytynyt esittämästä Mr. Ratburn and the Special Someone -nimistä jaksoa. Ohjelmapäällikkö Mike McKenzie uskoo, että vanhempien luottamus kanavaa kohtaan murtuisi mikäli jakso esitettäisiin.

Alabaman osavaltio on ollut viime viikkoina tiuhaa tahtia otsikoissa. Osavaltiossa säädettiin taannoin aborttilaki, joka kieltää raskauden keskeyttämisen silloinkin kun se on alkanut raiskauksen tai insestin seurauksena. Kieltoa uhmaavia lääkäreitä voi odottaa jopa 99 vuoden vankeustuomio.