Facebook poisti 2,2 miljardia valeprofiilia

Digi · Tim Isokivi

Facebook aloitti taannoin toimet valetilien kitkemiseksi palvelustaan. Nyt yhtiö on ilmoittanut poistaneensa miljardeja tekaistua profiilia vain muutamassa kuukaudessa.

Facebookin mukaan valetilejä hävitettiin vuoden 2019 ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 2,2 miljardia kappaletta. Määrä on miltei kaksinkertainen siihen verrattuna, kuinka paljon niitä poistettiin vuoden 2018 viimeisenä neljänneksenä.

Kaikki valetilit eivät suinkaan olleet harmittomia. Fortune-sivuston mukaan monia valeprofiileina ilmiannettuja tilejä oli käytetty myös esimerkiksi haitallisen sisällön jakamiseen.

Facebookissa on noin 2,38 miljardia vähintään kuukausittain aktiivista käyttäjää. Valeprofiileja on kuitenkin yhtiön arvion mukaan vain noin 5% käyttäjistä. Facebook nimittäin löytää ja poistaa useimmat valetilit jo viiden minuutin aikana niiden aktivoimisesta.