Suomi-Venäjä -ottelusta hurja paljastus – Suomen maalivahti torjui 28 sekuntia ilman mailaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Leijonien eilinen MM-ottelu oli monella tavalla historiallinen suoritus. Suomen kaatama Venäjä ei ollut ennen tätä hävinnyt turnauksessa yhtään ottelua, ja Suomen joukkueen oli ennakkoarvioiden mukaan määrä olla pelkkä suupala erittäin kovatasoiselle venäläisjoukkueelle. Toisin kuitenkin kävi.

Suomi voitti ottelun sensaatiomaisesti lukemin 1-0, kun Mörkö Anttila teki upean maaliin todellisessa jännitysnäytelmässä. Monelta pelaajalta meni ottelun loppusekunneilla täysin ohi se, että maalivahti Kevin Lankinen pelasi – ja pelasti – viimeiset 28 sekuntia ilman mailaa. Katso video tilanteesta artikkelin lopusta.

Ottelun viime sekunneilla Suomen maalille osui suoranainen tykistökeskitys, mutta Lankinen onnistui pitämään kiekon poissa selkänsä takaa. Valtaosalle katsojia ja jopa pelaajia maalivahdin taistelu paljastui vasta ottelun jälkeen. Suomalaisen huippumaalivahdin osaaminen ei ole jäänyt huomaamatta, sillä taannoin Chicago Blackhawks ilmoitti tehneensä Lankisen kanssa kahden vuoden sopimuksen.