Uusi Playdate-käsikonsoli tekee tuloaan – taustallaan suosikkipelien luojat

Digi Pelit · Tim Isokivi

Samaan aikaan moderni ja retrohenkinen käsikonsoli on herättänyt ihastusta sosiaalisessa mediassa. Kyseessä on Panic-yhtiön kirkkaankeltainen Playdate. Playdate muistuttaa ulkonäöltään hieman klassista Nintendon Game Boy -laitetta.

Laitteen sivussa on kuitenkin muista käsikonsoleista poiketen veivattava vipu, jota voidaan käyttää esimerkiksi pelihahmon tai pelikentän liikuttamiseen.

Playdaten pelejä on kuvailtu melko yksinkertaisiksi, mutta Panicin mukaan yhtiö haluaa jatkuvasti yllättää niillä pelaajia. Pelejä noin 135 euron hintaiselle laitteelle tullaan julkaisemaan viikottain, ja ne latautuvat konsoliin automaattisesti ilmaiseksi.

Panic tunnetaan parhaiten kiitosta keränneestä Firewatch-seikkailupelistä. Playdaten pelejä ovat kehittelemässä muun muassa Katamari Damacy ja Qwop -pelien taustalla olevat tahot.