Ruotsissa odottamaton reaktio Suomen MM-kultaan: ”Kiitos MM-ihmeestä, isoveli”

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen eilinen jääkiekon maailmanmestaruus sekoitti Suomen toden teolla, sillä kansalaiset suuntasivat toreille juhlimaan villitsi heti voitokkaan finaaliottelun jälkeen. Katso tästä video kultajuhlista Tampereella. Ruotsissa suomalaisten kulta sai aikaan jopa hieman odottamattoman reaktion.

Esimerkiksi Expressen-lehti uutisoi miten Suomea juhlittiin eilen ympäri maailmaa sensaatiomaisen mestaruuden johdosta. Lehden kiekkotoimittaja Tomas Petterson meni vielä pidemmälle ja uskaltautui kiittämään Suomea menestyksestä.

– Kiitos MM-ihmeestä, isoveli, Expressen otsikoi.

– Antakaa minun aloittaa sanomalla ”Kiitos, Suomi”. Osoititte, että tämä on mahdollista. Osoititte, että jääkiekossa kaikki ei riipu miljoonien NHL-sopimuksesta ja tähteydestä. Maailmanhistoria ei ole koskaan aiemmin nähnyt tällaista. Kiitos ihmeestä, isoveli, Petterson kirjoittaa.