Karmivasta Chernobyl-sarjasta tuli HBO:n uusi hitti – kaikkien aikojen ylistetyin sarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Game of Thrones sai taannoin päätöksensä, mutta se ei tarkoita etteikö HBO-kanavalta puuttuisi hittejä. Tositapahtumiin perustuva tuore Chernobyl-minisarja on kaikessa hiljaisuudessa kerännyt ylistystä katsojilta.

Chernobyl ei ole kerännyt yhtä valtavia katsojalukuja kuin esimerkiksi Game of Thrones. Se on kuitenkin noussut elokuva- ja televisiotietokanta IMDB:n parhaat pisteet katsojilta saaneeksi televisiosarjaksi.

Vastaavasti saman listan viidennellä ja kuudennella sijalla ovat Breaking Bad ja Game of Thrones 9,4 pisteellä. Forbesin mukaan monet HBO-tilauksen perumista Game of Thronesin päättymisen myötä suunnitelleet ovatkin tulleet toisiin aatoksiin Chernobylin ansiosta.

Chernobyl on kaunistelematon dramatisointi vuoden 1986 tuhoisasta Tšernobylin ydinonnettomuudesta. Ruotsalaisen Craig Mazin ohjaaman viisiosaisen sarjan päärooleissa nähdään Jared Harris, Emily Watson ja Stellan Skarsgård.