Huawein ahdinko hieman helpottamassa: ”Asiantuntijamme etsivät parhaillaan ratkaisuja”

Digi Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Maailman suurimpiin teknologiayhtiöihin lukeutuva kiinalainen Huawei joutui taannoin erikoiseen tilanteeseen, kun Yhdysvallat komensi muun muassa Googlen lopettamaan yhteistyön yrityksen kanssa. Toteutuessaan boikotti tarkoittaisi Googlen palvelujen katoamista tulevista puhelinmalleista.

Huawei paljasti nopeasti, että se on parhaillaan työstämässä omaa käyttöjärjestelmäänsä. Yhdysvaltojen toimia kritisoivat arvioivat, että Android-käyttöjärjestelmä voisi ajautua vaikeuksiin, jos Huawein kokoinen matkapuhelinjätti lopettaisi sen käyttämisen ja siirtyisi omaan järjestelmäänsä.

Kuva: Stara, Lontoo
Huawei P9, Kuva: Stara

Tuoreimpien tietojen mukaan yrityksen toinen lippulaivapuhelin Huawei Mate 20 Pro on nyt palautettu takaisin Androidin Q-version betatestaukseen, joten valoa voi olla näkyvissä tunnelin päässä. Huawein perustaja Ren Zheng kommentoi taannoin, ettei Yhdysvaltojen mahdollisesta boikotista aiheutuva myynnin romahtaminen veisi yhtiön myyntiä tappiolle. Zhengillä oli myös rohkaiseva viesti Huawein eurooppalaisille käyttäjille.

– Google on hyvä ja vastuullinen yhtiö. Hekin yrittävät neuvotella Yhdysvaltojen hallinnon kanssa, jotta tämä ongelma saataisiin ratkaistua. Myös meidän asiantuntijamme etsivät parhaillaan ratkaisuja tilanteeseen. Tulemme palvelemaan asiakkaitamme jatkossakin, perustaja Ren Zheng kertoi.