Jay-Z on maailman ensimmäinen rap-miljardööri

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri ja yrittäjä Jay-Z on saavuttanut urallaan uuden virstanpylvään. Hänet on nimetty kaikkien aikojen rikkaimmaksi hiphop-artistiksi.

Jay-Z on talouslehti Forbesin mukaan noussut maailman ensimmäiseksi miljardööriräppäriksi. Yli miljardin dollarin varallisuuteen ovat vaikuttaneet musiikin ohella tähden harjoittama monipuolinen liiketoiminta.

Räppäri omistaa muun muassa 70 miljoonan dollarin edestä Uberin osakkeita, suoratoistopalvelu Tidalin ja 50 miljoonan dollarin edestä musiikkikatalogi- ja kiinteistöomistuksia. Jay-Z:n taidekokoelman arvioidaan olevan 70 miljoonan dollarin arvoinen.

Jay-Z varttui köyhissä olosuhteissa New Yorkin Brooklynissä. Hän nousi kuuluisuuteen vuonna 1996 julkaistun Reasonable Doubt -debyyttialbuminsa voimin. Nykyään Jay-Z tunnetaan myös poptähti Beyoncen aviomiehenä.