Video: Donald Trump mokasi nolosti kuningattaren illallisella?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on käynyt valtiovierailulla Britanniassa. Vierailuun kuului muun muassa kuningatar Elisabetin emännöimä juhlaillallinen Buckinghamin palatsissa. Donald Trumpin on epäilty rikkoneen protokollaa tavatessaan kuningattaren.

Presidentti näytti nimittäin taputtavan Elisabetia selkään illallisjuhlien aikana. Vaikka selkään taputtaminen voi vaikuttaa vähäiseltä teolta, on kyse perinteisen kuninkaallisen protokollan rikkomisesta. Kukaan ei saa koskea kuningatarta, mikäli hän ei anna siihen lupaa ojentamalla omaa kättään.

Kuningatar ei kuitenkaan vaikuttanut olevan ainakaan silminnähden yllättynyt Trumpin etiketin rikkomisesta. Parhaillaan Britanniassa epäillään, että kuningattaren illallisella jälkiruoaksi tarjoiltu Etonin sotku olisi ollut hienovarainen piikki Trumpin suuntaan, koska seuraavaksi pääministeriksi ehdolla oleva Boris Johnson kävi Etonin. Palatsi on kiistänyt yhteyden.