Aviciin viimeinen levy julkaistiin – tuotto hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalaisen säveltäjän ja tuottajan Tim ”Avicii” Berglingin kuolemasta on kulunut yli vuosi. Juuri ennen kuolemaansa Avicii työsti uutta musiikkia, jota julkaistaan nyt postuumisti hänen perheensä toiveesta. Lähes valmiiden kappaleiden viimeistelystä vastasivat tuottajat, jotka olivat työstäneet Aviciin kanssa aikaisempiakin levyjä.

Avicii oli ehtinyt ennen kuolemaansa saattaa loppuun 90 prosenttia albumin raidoista. Esimerkiksi kappaleen Heaven Tim ja Chris Martin tekivät yhdessä jo 2014, ja Tim viimeisteli sen vuonna 2016. Heart Upon My Sleeve (feat. Imagine Dragons) kappaleen viimeinen säkeistö lisättiin Aviciin kuoleman jälkeen.

Ensimmäinen single S.O.S. julkaistiin huhtikuun alussa. Sen saattoivat loppuun Albin Nedler ja Kristoffer Fogelmark. Avicii oli suunnitellut kappaleen vokalistiksi Wake Me Up -hitistä tuttua Aloe Blaccia ja tätä visiota kunnioittaen tuottajakaksikko pyysi laulajan mukaan kappaleelle.

S.O.S. -kappale on striimannut maailmanlaajuisesti 250 miljoonaa kertaa eri suoratoistopalveluissa. Suomessa se on saavuttanut miltei platinarajan. S.O.S. on tällä hetkellä suomalaisten radioiden toiseksi soitetuin kappale. Albumilla vierailee muun muassa aikaisemmin mainittu Imagine Dragons ja ruotsalaiskaksikko Vargas & Lagola.

Kappaleita on ollut tekemässä alun perin muun muassa Chris Martin, Tom Petty ja Salem Al Fakir. Albumin tuotot ohjataan artistin vanhempien perustamalle Tim Bergling Foundationille. Säätiö keskittyy mielenterveysongelmien hoitoon sekä itsemurhien ehkäisyyn.