Lääkäriä syytetään 25 murhasta – epäillään antaneen tappavan määrän fentanyyliä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa pidätettiin tällä viikolla Ohion Columbusissa sijaitsevassa sairaalassa työskennellyt lääkäri. Hänen epäillään murhanneen peräti 25 potilastaan.

Teho-osastolla työskennellyt William Husel tappoi potilaat syytteiden mukaan määräämällä heille tappavan annoksen kipulääkkeenä käytettävää fentanyyliä. Sairaalan sisäisissä tutkimuksissa oli käynyt ilmi, että hän oli määrännyt tappavia annostuksia jo viiden vuoden ajan.

Huselin mahdollinen motiivi murhiin ei ole selvillä. Poliisipäällikkö Terry McConnellin mukaan kuolleiden potilaiden perheet eivät usko kyse olleen armomurhista. Monet kuolleista potilaista olisi voitu pelastaa hoidon avulla.

Voimakkaisiin kiputiloihin määrättävä fentanyyli on jopa 100 kertaa voimakkaampaa kuin morfiini. Time-lehden mukaan Husel on kiistänyt oikeudessa syyllistyneensä murhiin.