Hyödynnä kalansaalis uudella tavalla – kala-tacot kevyitä kesäherkkuja

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tacot ovat perinteisesti koko perheelle maistuvaa sormiruokaa. Kesällä raskas jauhelihatäyte kannattaa korvata kalalla. Tacoihin voi panna paneroituja, paistettuja tai vaikkapa nuotiolla tikkujen nokassa valmistettuja kalatäytteitä.

Kesämökillä ongitut kalat voi hyödyntää tacojen täytteenä siten, että niihin lisää texmex-tyylin mausteita ja tuttuja lisukkeita. Kala-tacojen kanssa voi tarjoilla hedelmäistä vihersalaattia, vesimelonigazpachoa, meksikolaistyylistä caesar-salaattia tai vaikkapa maissilastuja tillidipillä.

Vanhemmat voivat saada jälkikasvunsa syömään enemmän terveellistä järvikalaa tacojen muodossa. Netissä on runsaasti reseptejä, mutta nostimme esittelyyn suomalaiseen makuun sopivan Preppy Kitchenin version.