Miehet kiipeilivät rakennustyömaalla Oulussa – toinen yritti poliisia pakoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun Haukiputaalla Kauppakujalla sijaitsevalla rakennustyömaalla oli havaittu tunkeilijoita. Poliisille ilmoitettiin iltayhdeksän jälkeen, että paikalla oli ollut nuorisoa. Kaksi henkilöä oli kiivennyt rakennustyömaalla olleeseen nosturiin.

Toinen henkilö tuli puhuttamalla alas nosturista. Toinen henkilöistä lähti ensin laskeutumaan alaspäin, mutta alkoi sitten heitellä tavaroita alas nosturista. Alas heitetyt tavarat aiheuttivat vahinkoa muun muassa viereiselle peltikatolle. Alas päästyään henkilö lähti juoksemaan poliisia pakoon.

Poliisi sai miehen kiinni, jolloin hän yritti vielä riistäytyä irti poliisien hallusta. Nosturissa kiipeilleet henkilöt osoittautuivat 20- ja 19-vuotiaiksi miehiksi. Vanhempaa miestä epäillään tässä vaiheessa vahingonteosta ja haitanteosta virkamiehelle. Poliisi haluaa muistuttaa, että luvaton oleskelu rakennustyömailla on kiellettyä. Kiipeily rakennustyömaan laitteisiin aiheuttaa vaaraa itselle, muille lähistöllä oleville sekä myös työmaan rakenteille.