Snapchat-suodatin paljasti alaikäisiä saalistaneen pedofiilipoliisin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Alaikäisiä uhreja internetissä saalistanut poliisi on jäänyt kiinni 20-vuotiaan opiskelijan ansiosta. Ethan-niminen opiskelija käytti Snapchatin kasvosuodatinta esiintyäkseen nuorena tyttönä.

Ethan esiintyi Tinderissä Esther-nimisenä tyttönä. Pian hän alkoi saamaan viestejä poliisina työskentelevältä Robert Daviesilta. Ethan kertoi olevansa 16-vuotias, mutta se ei estänyt Daviesia lähettelemästä hänelle seksuaalissävytteisiä viestejä.

Opiskelija otti ruudunkaappauksia 12 tunnin ajan jatkuneista keskusteluista ja ohjasi ne viranomaisille. Davies on sittemmin pidätetty ja asetettu virkavapaalle.

Ethan kertoo NBC-uutissivustolle hänen naispuolisen ystävänsä joutuneen lapsena hyväksikäytetyksi. Sen inspiroimana hän päätti alkaa etsimään ja paljastamaan pedofiilejä internetistä peiteprofiilin turvin.