Hevoset parittelivat Nummelassa – maalaisjärjen kadottanut teki eläinsuojeluilmoituksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nummelassa sijaitsevan Millitallin Facebookissa kerrotaan, että joku on tehnyt hevostilasta eläinsuojeluilmoituksen. Yhtenä syynä oli ollut parittelevat hevoset. Eläinsuojeluvalvoja ehdotti, että hevosten parittelusta tulisi panna informaatiokyltti hevosaitaukseen.

– Olisko vinkkejä, miten tämän aikuisten seksuaalikasvatusvalistuksen teksti pitäisi muotoilla? ”Kas näin tehdään uusia heppalapsia. Ei ole syytä soittaa elsuvalvojalle, vaikka ääntä tuleekin paljon”. ”Ori ottaa tamman joskus rajun näköisesti. Ei silti tarvitse huolen herätä, se on hevosille aivan normaalia.” ”Laita laput silmille ja kuulosuojaimet korviin, jos tulee paha mieli”, sivustolla kysytään.

Lisäksi hevostallin yhden ponin on kerrottu näyttäneen ilmoittajan mukaan sairaalta, vaikka tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki ponit ovat terveitä. Kun ihminen vieraantuu luonnosta, on hän katsonut tarpeelliseksi ilmoittaa myös laitumella olleesta hevosen ulosteesta.

– Ihmiset hyvät, jos teillä on huolta tai jokin asia mietityttää, tulkaapa vaikka kysymään ihan suoraa. Älkää kuluttako viranomaisten resursseja (ja meidän työaikaa vuoden kiireisimpänä aikana) hukkaan. Tai jos ette uskalla kysyä omalla nimellä ja naamalla, niin voi vaikka laittaa viestin tekaistusta sähköpostiosoitteesta.

Meistä oli tehty elsuilmo, että ori astuu tammaa. Elsuvalvoja kehotti laittamaan kyltin, jossa tiedotetaan mitä tässä…

Publiée par Millitalli sur Mardi 18 juin 2019