Päivi Räsänen Pride-liikkeestä: ”Häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesäkuu on perinteisesti Pride-liikkeen juhlakuukausi, jolloin järjestetään eniten filosofiaan sopivia tapahtumia ja tempauksia ympäri maailmaa. Priden tarkoituksena on edistää kaikkien oikeuksia seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Kristillisdemokraatteja edustava poliitikko ja entinen ministeri Päivi Räsänen ei ole yhtä mieltä siitä, että kirkon tulisi kunnioittaa Pridea, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on yhtäläinen oikeus synnynnäiseen sukupuoli-identiteettiinsä. Räsänen nojautuu mielipiteessään Raamattuun, jossa homoseksuaalisuus määritellään luonnonvastaiseksi.

– Kirkko, jonka jäsen olen, on ilmoittanut olevansa SETA:n Helsinki Pride 2019 virallinen kumppani. Miten kirkon oppiperusta, Raamattu, sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?, Päivi Räsänen kysyy sosiaalisessa mediassa.

Useat seurakunnat ympäri Suomea ovat ilmaisseet halukkuutensa osallistua Pride-liikkeen tueksi. Syynä on usein lähimmäisenrakkaus, halu yhdenvertaisuuden tukemiseen ja samankaltaiset aatteet ihmisarvoista ilman tuomitsemista tai hylkäämistä. Elämme vuotta 2019.