Kaikkien aikojen takavarikko – rahtilaivassa oli 16 tonnia kokaiinia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tehty historian suurin huumeiden takavarikointi, kun rahtilaivasta on löydetty yhteensä 16 tonnia kokaiinia. Huumelastin katukauppa-arvo on miljardi dollaria, eli reilut 890 miljoonaa euroa.

Viranomaiset löysivät kokaiinilastin Philadelphian Packer Marine Terminal -satamasta. Laiva oli kulkenut Liberian lipun alla, mutta lähtenyt huumematkalleen Bahamasaarilta. Sen matka oli kulkenut Väli-Amerikan Panaman kautta Peruun ja sieltä Kolumbiaan. Lopulta se oli seilannut Philadelphian satamaan.

The Philadelphia Inquirerin mukaan salakuljetusoperaatioon osallistuneille miehille maksettiin taskurahoja korvaukseksi miljardilastin kuljettamisesta. Summa oli 50.000 dollaria. Huumeita oli yhteensä seitsemässä rahtikontissa.