Viraalivideo hämmästyttää – kiusattu robotti pahoinpitelee ihmiset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä on nähty lukuisia videoita, joissa Boston Dynamics -yhtiön robotteja rääkätään rajun näköisesti. Tarkoituksena on kehittää robottien kykyjä, kuten tasapainottelua ja juoksemista.

Viraalina levinnyt tuore video alkaa kuin mikä tahansa Boston Dynamicsin video. Siinä tutkijat kouluttavat robottia tavoilla, jotka kuitenkin muuttuvat vähän kerrassaan kyseenalaisemmiksi ja väkivaltaisemmiksi. Robottiraukkaa muun muassa pieksetään jääkiekkomailalla, ruoskitaan ja sitä jopa ammutaan.

Lopulta robotti saa tarpeekseen ja kääntyy tutkijoita vastaan. Vaikka video saattaa nopeasti katsottuna näyttää aidolta, ei siitä onneksi ole kyse. Kovia kokeva robotti on Corridor Digitalin videolla luotu tietokonegrafiikan voimin, joten sekä ihmiset että robotit säästyivät kuvauksissa todelliselta kärsimykseltä.