Opettaja sai potkut – homoseksuaali ei sopinut oppilaitokseen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Parhaillaan maailmalla ja myös Suomessa vietettävä Pride-liike haluaa kaikista ihmisistä tasa-arvoisia heidän seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin katsomatta. Nyt amerikkalainen katolisen kirkon arkkipiispa on pakottanut lukion irtisanomaan avoimesti homoseksuaalin opettajan.

Yhdysvaltojen Indianapolisissa sijaitseva katolinen lukio on joutunut irtisanomaan homoseksuaalin opettajan. Arkkipiispa Charles Thompson oli uhannut oppilaitosta katolisen identiteetin poistamisella, mikäli opettaja saisi jatkaa koulun palkkalistoilla. Ongelmana ei ole ollut henkilön seksuaalinen suuntautuminen vaan se, että hän on myös naimisissa samaa sukupuolta edustavan kanssa.

Ihmiset ovat kummastelleet, miksi esimerkiksi avioliitosta eronneet opettajat saavat jatkaa palkkalistoilla. Netissä on kerätty nimiä opettajan puolesta. Oppilaitos on pahoitellut päätöstä ja toivoo, että polemiikki ei horjuttaisi nuorten uskoa.