Lempäälässä käynnissä kansanjuhla MM-kiekkokapteeneille – palkinnoksi nimikkokatu ja rahasto

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lempäälän Ideaparkissa on parhaillaan käynnissä kansanjuhla, jossa juhlistetaan kunnan kahta jääkiekon MM-mitalistikapteenia. Marko ”Mörkö” Anttila johdatti Suomen Leijonat maailmanmestaruuteen ja Jenni Hiirikoski puolestaan johdatti Naisleijonat upeasti hopealle.

Kuva: Stara

Lempäälän kunta paljasti juhlassa miten kapteeneja palkitaan kiekkomenestyksestä ja sen myötä kunnan positiivisesta esille tuomisesta. Anttila ja Hiirikoski saavat henkilökohtaisten stipendiensä lisäksi Lempäälän jäähalliin johtavasta kadusta oman nimikkokatunsa, sillä se nimetään nyt Kapteenienkaduksi.

Jenni Hiirikoski ja Marko ”Mörkö” Anttila, Kuva: Stara
Lempäälä, Kapteenienkatu

Kapteenit saavat myös oman nimikkorahaston, jolla edistetään lempääläisten nuorten harrastustoimintaa. Kapteenien juhlarahastolla halutaan lisätä liikunnan vetovoimaa etenkin lasten ja nuorten keskuudessa. Ensimmäiset stipendit jaetaan tulevana syksynä.

– Haluamme ehdottomasti palkita nämä esimerkilliset urheilijat, jotka ovat näyttäneet kaikille, mihin Lempäälästä voi parhaimmillaan ponnistaa. Jenni ja Marko ovat esikuvia monille tulevaisuuden lahjakkuuksille, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö.