Poliisi: Jatkossa jo 1 km/h ylinopeudesta 100 euron sakko

Viihdeuutiset · Stara.fi

Antti Rinteen hallitus on tuskin päässyt aloittamaan toimintansa, kun ensimmäisistä lakimuutoksista nousee jo kohua. Ensi vuoden alussa voimaan astuvan uuden tieliikennelain myötä poliisi voi jatkossa sakottaa autoilijoita jo yhden kilometrin ylinopeudesta.

Rajoituksen ollessa korkeintaan 60 km/h on 1-10 kilometrin ylinopeudesta määrättävän sakon suuruus 100 euroa ja yli 60 km/h alueella 70 euroa. Asiasta kertoi sosiaalisessa mediassa poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein, jonka mukaan sakotuskynnys madaltuu tieliikennelakiin viime hetkillä tehtyjen muutosten vuoksi.

– Lakiesitys muuttui viime metreillä ja vain 100 euron virhemaksu jäi jäljelle 1-10 km/h ylinopeudesta, Dennis Pasterstein kirjoittaa viestissään.