Haluatko kevyemmän kesävartalon? Liiku puoli tuntia päivässä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesävartalo tarkoittaa ihmisille eri asioita. Osa haluaa pöhötyksen pois, toiset janoavat hoikkaa ulkonäköä ja joillekin on pääasiana olla terve. Tärkeintä on olla tyytyväinen itseensä. Jos kuitenkin haluaa kaveamman uuman tai vähemmän kiloja vaakaan, kannattaa laihduttaminen toteuttaa maltillisesti.

Laihdutuskuurit ovat huonoja keinoja pysyvien muutosten saavuttamiseen. Ihmisen kannattaa muuttaa elämäntapoja siten, että voi saavuttaa haluamansa tuloksen. Kuntorääkit eivät ole järkeviä, vaan useimmiten riittää puolen tunnin päivittäinen liikunta. Kun liikuntaan yhdistää terveellisen ruokavalion ja riittävän unen, kohenevat olotila ja mieliala takuuvarmasti.

Kuntovalmentaja Timothy Lyman kertoo Popsugarille, että kuntoilussa on tärkeää panostaa suorituksen laatuun ennemmin kuin aikaan. Ihminen voi valehdella, että hänellä ei ole aikaa harrastaa liikunta. Kuntoilua voi olla pelkästään se, että nousee portaita edestakaisin, käy reippaalla kävelyllä tai jumppaa. Pääasia on, että liikunnasta tulee päivittäinen rutiini ja osa elämää. Silloin puoli tuntia päivässä riittää.