Australian Isolle valliriuttalle merenalainen luksushotelli

Matkailu · Tim Isokivi

Australian Queenslandin rannikolla sijaitseva Iso valliriutta on nimensä mukaisesta maailman suurin koralliriutta. Nyt Unescon suojelemalle alueelle ollaan suunnitellaan vedenalaista hotellia.

Kelluvaa hotellia kuvaillaan ekologiseksi turistikokemukseksi. Enintään 24 henkeä kerralla majoittavan hotellin vieraat nukkuvat huoneissa, jotka sijaitsevat kolme metriä vedenpinnan alapuolella. Hotellista avautuvat 360 asteen vedenalaiset näkymät.

Ponttoni tarjoaa mahdollisuudet snorkkelointiin ja sukeltamiseen. Yksi yö ensi vuonna avattavassa hotellissa maksaa noin 500 dollaria per henkilö, uutisoi 9News.

Hotellin kerrotaan käyttävän hyödykseen aurinkovoimaa, ja se rakennetaan osittain kierrätysmateriaalista. Australian Queenslandin hallinto tukee projektia miljoonalla dollarilla. Sen odotetaan tuovan alueelle vuosittain 16 000 matkailijaa.