Kazakstanilainen tyhjän kyltin kanssa torilla – poliisit pidättivät nopeasti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kazakstanissa on erittäin rajoitettu sananvapaus, vaikka maa on nimellisesti tasavalta. Nyt 22-vuotias Aslan Sagutdinov on testannut, kuinka paljon viranomaiset pyrkivät rajoittamaan sananvapautta, vaikka hän ei sanokaan mitään.

Sagutdinov meni Uralskin kaupunkiin tyhjän kyltin kanssa. Pian paikalle saapui poliisi, joka pidätti tyhjän kyltin kanssa hiljaa seisoneen miehen. Kokeilu kuvattiin Youtubeen.

The New York Timesin mukaan kaupungin poliisipäällikkö Bolatbek Beldikov sanoi miehen syyllistyneen maan sananvapauden ja demokratian arvostelemiseen. Videolla on lähes 150.000 katselukertaa. Monet kazakstanilaisnuoret ovat testanneet samaa tyhjän kyltin kanssa ja raportoineet kokemuksistaan yhteisöpalveluihin.