Instagram on feikkien paratiisi – ihmiset eivät ole aina kauniita ja onnellisia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan ihminen voi huonosti, mikäli hän vertailee omaa elämäänsä Instagramin luomaan todellisuuteen. Syy on yksinkertainen: Kenenkään elämä ei ole yhtä täydellistä, mitä sosiaalinen media antaa olettaa.

Upeat lomakuvat, selfiet, ruokaotokset ja treenihetket ikuistetaan tätä nykyä muiden katseltavaksi. Samalla voi miettiä kameran linssin ulkopuolelle. Kuinka kauan esimerkiksi malli on joutunut asettelmaan kameraansa kylpykuvan ottamista varten? Onko hän pomppinut alasti kylpyhuoneessa kylmissään? Paljonko kuvaa on käsitelty alkuperäisestä? Onko kylpyvesi oikeasti jo kylmää?

Nettivideo muistuttaa ihmisiä Instagramin petollisuudesta. Suurin osa tilanteista on lavastettuja ja kuvat käsiteltyjä. Videon katsomisen jälkeen ymmärtää, että jokainen meistä on tavallinen kuolevainen. Tämä jos mikä kohottaa itsetuntoa.

– Sydäntä ja sielua ei pysty photoshoppaamaan!