Mitä ihmettä? Auton renkaat korvattiin kaivonkansilla

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mielikuvituksellisia muutoksia ajoneuvoille tehtaillut Garage 54 -venäläissarja on nyt toteuttanut katsojiensa pitkäaikaisen toiveen. Mekaanikot ovat vaihtaneet auton renkaiden tilalle valuraudasta valmistetut kaivonkannet.

Yksi kaivonkansi painaa noin 25 kiloa. Toisin sanoen renkaiden korvaaminen valurautalevyillä vaatii kestävän alustan kulkemiseen. Auto liikkuukkin erinomaisesti asvaltilla, vaikka kuljettaja kuvailee kyytiä täriseväksi.

Isompien kivien päällä ajettaessa autoilu muuttuu hankalaksi. Pehmeällä alustalla ajaminen on hiljaisempaa ja tasaisempaa. Mäen nouseminen ja laskeminen sujuu muutaman yrityksen jälkeen, mutta lopulta pehmeä maa koituu auton stoppariksi. Renkaat uppoavat maa-ainekseen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.