Muistathan nauttia nestettä tarpeeksi – ei pelkkää veden juomista

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihminen tarvitsee päivittäin riittävästi nestettä, jotta elimistö toimisi mahdollisimman hyvin. Tämä tarkoittaa säännöllistä veden nauttimista, mutta osa nesteestä kannattaa nauttia terveellisen ruokavalion muodossa.

Veden juomisen lisäksi voi syödä hedelmiä ja vihanneksia, joissa on riittävästi nestettä. Suola ei ole vihollinen – päinvastoin, se auttaa kehon kivennäisaineiden tasapainottamisessa. Suolan vastapainoksi on nautittava riittävästi kaliumia.

Jokaisella ihmisellä on henkilökohtainen tarve riittävälle nesteelle. Myös aktiviteetti, ruokavalio ja ilman lämpötila määrittelevät, kuinka paljon henkilön on juotava päivän aikana. Kesällä ja rankkojen urheilusuoritusten jälkeen nesteytys on äärimmäisen tärkeää, Men’s Health muistuttaa.