Tarkan markan äidit paljastivat – näin säästät rahaa ruokaostoksilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset joutuvat maksamaan ruokaostoksista huomattavasti enemmän kuin muut eurooppalaiset keskimäärin. Silti pienellä budjetilla on mahdollista syödä ravitsevasti ja terveellisesti. Perheenäidit ovat nyt jakaneet parhaat vinkkinsä ruokakustannuksissa säästämiseen.

Jokaisen kannattaa laatia kauppalista. Se voi olla jääkaapin ovessa tai eteisen pöydällä. Nykyisin on olemassa myös sovelluksia, jonne kaikki perheenjäsenet voivat lisätä kauppalistan tavaroita ja ruoka-ainetarvikkeita. Lista on tärkeä siksi, että siten muistaa varmasti kaiken puuttuvan ja tarpeellisen, eikä ostoskärryyn eksy turhaa tavaraa.

Jokaisessa tuotteessa kannattaa kiinnittää huomiota kilohintaan. Sen jälkeen voi vertailla kahden tuotteen ainesosia, kummassa saa enemmän vastinetta rahoilleen. Kannattaa myös hyödyntää tarjouksia ja sesonkituotteita. Ruokaa voi ostaa myös isoissa erissä ja ottaa huomioon erilaiset paljousalennukset.

Kun tulevan viikon ruokalistan suunnittelee etukäteen, tulee kaupasta hankittua kerralla kaikki tarpeellinen. Tällöin ei myöskään tarvitse ravata jatkuvasti ostoksilla, vaan hankkia kerralla kaikki oleellinen kaappiin. Kannattaa myös tiedustella kaupan henkilökunnalta tavarantoimituspäiviä esimerkiksi liha- ja kalatiskin tuotteisiin. Tällöin varmistaa aina tuoreet raaka-aineet omaan ruokapöytään.