Työpisteesi voi aiheuttaa terveysongelmia – tässä voi olla syy

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa toimistotyöntekijöistä kärsii jatkuvista päänsäryistä, kolotuksista ja vaivoista. Syy on yksinkertainen: Väärä työskentelyasento. Ergonomian asintuntija näyttää mallia oikeanlaisesta työasennosta.

Työasennossa tulee muuttaa tuolin ja näytön korkeutta siten, että kädet ovat 90 asteen kulmassa ja katse on suoraan eteenpäin. Jalkojen alle on asetettava koroke, mikäli ne eivät muuten osu maahan. Ergonomiaekspertti Jon Cinkay muistuttaa, että muutama sentti väärään suuntaan voi aiheuttaa erilaisia kiputiloja.

Näppäimistön tulee sijaita heti sormien alla ja hiiri sen vieressä. Hiirtä liikutetaan koko kädellä – ei pelkästään ranteella. Puhelinta on paras käyttää headsetin avulla. Työpisteellä on tärkeää liikkua ja venytellä vartin välein, ja vähintään tunnin välein on noustava kokonaan ylös.