Turistikohteen uimarannat suljettu polttiaiseläinten vuoksi – jo seitsemän uhria rantavedessä

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Kolme Espanjan turistien suosimassa Benidormissa sijaitsevaa uimarantaa on jouduttu sulkemaan. Syynä ovat vedessä elävät ja potentiaalisesti hengenvaaralliset polttiaiseläimet.

Yhteensä seitsemän ihmistä on joutunut viime päivien aikana portugalinsotalaivojen pistämiksi. Vaikka pistosten aiheuttamia vammoja on kuvailtu lieviksi, on viisi uhreista joutunut sairaalaan. Suljetut rannat ovat The Local -sivuston mukaan Levante, Poniente ja Mal Pas.

Portugalinsotalaiva on yksittäisen eläimen sijaan useista polyypeistä koostuva yhdyskunta. Sen myrkky aiheuttaa voimakasta ja pitkäketoita kipua, minkä lisäksi pistos voi johtaa tajunnan menetykseen ja sitä myöten hukkumiseen. Portugalinsotalaivojen piikilliset lonkerot voivat olla jopa kymmenien metrien pituiset.